ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

Τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα είναι πολλά. Ορισμένα από αυτά μεταδίδονται ακόμα και με τη χρήση μέτρων προφυλάξης καθώς η μετάδοση μπορεί να συμβαίνει με το σάλιο -όπως ο ιός της λοιμώδους μονοπυρήνωσης- ή με την επαφή του δέρματος -όπως οι ιοί των ανθρωπίνων θηλωμάτων.

Η αναγνώριση των λοιμώξεων μπορεί να περιλαμβάνει εξειδικευμένες εξετάσεις αίματος, ούρων, σπέρματος οι οποίες ξεφεύγουν από τον ενημερωτικό χαρακτήρα της σελίδας. Η πλήρης ταυτοποίηση των λοιμώξεων μπορεί ενίοτε να καθυστερεί (παράθυρο) μέχρι και μήνες ολόκληρους μετά τη μόλυνση. Ο προληπτικός έλεγχος όλων των λοιμώξεων δεν έχει επίσης νόημα καθώς δεν αλλάζει τον τρόπο αντιμετώπισης τους σε αρκετές περιπτώσεις.

Σημασία έχει το κοινό να απευθύνεται στην εκάστοτε ειδικότητα ανάλογα με το σημείο εμφάνισης των συμπτωμάτων ή τις πρώτες ώρες μετά από μία ύποπτη επαφή και εάν απαιτηθεί βοήθεια από άλλες ειδικότητες ο ιατρός σας θα σας καθοδηγήσει αναλόγως. Η σεξουαλική υγεία του άνδρα και της γυναίκας είναι μέγιστης σημασίας και οφείλει να αντιμετωπίζεται συνετά και χωρίς περιττό άγχος. Απευθυνθείτε στον ιατρό σας για περισσότερες πληροφορίες.